Macskaszőr eltávolítás fontos ismérvei

Sajnos, a lehullott szőrszálak nem csak a szemünknek lehetnek bántóak, de egészségünknek sem tesznek jót, a szálakon lévő szennyeződések, élősködők akár ártalmasak is lehetnek számunkra. Ezért itt van néhány tipp ha macskaszőr eltávolítás szükséges:

A porszívó

Valószínűleg minden ember rögtön a porszívóhoz nyúlna, ami működhet de sokkal hatékonyabb az erre kifejlesztett porszívófejekkel dolgozni.

Macskaszőr eltávolítás gumi sörtéjű kefékkel

Ha gyors megoldásra van szükségünk, mert a vendégek bármelyik pillanatban betoppanhatnak, használjunk gumisörtéjű keféket, ezek egész sokat tudnak segíteni ha gyors megoldásra van szükségünk

Nedves gumikesztyű a lassabb macskaszőr eltávolítás

Csak nedvesítsd be a gumikesztyűket, és simítsd végig a macskaszőrrel veszélyeztetett területeket (bútorok, szőnyeg – utóbbi kicsit nagy munka). A szőr kis gombolyagokban összegyűlik a tenyereden és már mehet is a szemetesbe. Mondjuk, szőnyeg esetében a gumikesztyűn kívül némi toleranciára is szükség lesz.

Nejlon harisnya

Húzd a kezedre a harisnyát és simítsd vele végig a szőnyeget. A nejlon összegyűjti a szőrszálakat és mehet a szemetesbe!

Macskaszőr eltávolítás ragasztószalaggal

Ragasztószalagot tekerj körbe a kezeden a ragasztós felével kifelé, és így szedd fel a szőnyegről a nemkívánatos szőrszálakat.

Macskaszőr eltávolítása ruhákból
  • Először is, használj antisztatikus spray-t, mert ettől könnyebben kijönnek a szálak az anyag rostjai közül, amikor később ruhakefével vagy szösztelenítő rollerrel esel neki.
  • Lehet vásárolni erre kifejlesztett szőrcsapdát amely a mosógépben felgyülemlett szőrt „csapdába ejti”, így kiszedi a ruhákból.
  • Ha gyapjúpulóver lett tele szőrrel, használj gőzölőt, vagy tedd be a fürdőbe, amikor fürdesz, ez fel fogja lazítani a szálait, és könnyebb lesz kikefélni, vagy rollerrel kiszedni belőle a szőrt.

Ruhák/ágyneműk esetében a leginkább célravezető módszer az, ha berakjuk a szárítógépbe – amennyiben rendelkezünk ilyennel. Ez történhet mosás előtt is – hogy a mosógépben ne kerüljenek a többi szennyesre szőrszálak, de akár mosás után is, a standard szárítási procedúra részeként. A szárítógép akkor is csodákat tesz, ha például a ruha anyagába látszólag eltávolíthatatlanul belefúródott, rövid szőrökről beszélünk.